Station Soestdijk is een rijksmonument, gelegen aan de Spoorstraat in Soest. Ook dit station werd ontworpen door architect J.F. Klinkhamer en op dezelfde datum als station Soest in gebruik genomen.
Volledig scherm
Station Soestdijk is een rijksmonument, gelegen aan de Spoorstraat in Soest. Ook dit station werd ontworpen door architect J.F. Klinkhamer en op dezelfde datum als station Soest in gebruik genomen. © Ton Blom

Zo zagen de stations in de regio Amersfoort eruit in de tijd dat een treinreis nog iets bijzonders was

Toen en nuHet zicht van Amersfoort en omliggende plaatsen verandert. Ton Blom (mail@tonblom.nl) brengt die verandering in beeld met historische foto’s uit zijn archief. Dit keer stations in Amersfoort en regio.

  1. Knuppel bij de deur en overdag boodschappen doen: angst heerst na derde overval op Amersfoortse Lidl
    PREMIUM

    Knuppel bij de deur en overdag boodschap­pen doen: angst heerst na derde overval op Amersfoort­se Lidl

    Agenten met kogelwerende vesten, een gebied dat afgezet is met politielint en tieners die slachtoffer zijn geworden van een gemaskerde overvaller. Niet voor het eerst dit jaar is de Amersfoortse wijk Schothorst opgeschrikt door een overval op de Lidl-supermarkt. Het afgelegen gebied in de wijk leek maandagavond opnieuw op een spannende filmscène, maar het was de bittere werkelijkheid.