Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Zorgen bij CDA over verhuur via Airbnb in Baarn

Het CDA in Baarn maakt zich bezorgd over Airbnb-verhuur en stelt daar vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. 

Fractievoorzitter Rik van Hardeveld wil weten of het mogelijk is om te voorkomen dat het uit de hand gaat lopen, met gevolgen voor de brandveiligheid, geluidsoverlast en parkeerdruk.

Aanleiding vormen klachten die het CDA hebben bereikt uit een straat. Een groep bewoners heeft zich bij hem geklaagd omdat een buurman steeds meer kamers verhuurt, wat begint te lijken op een onderneming. Van Hardeveld vraagt zich af of Baarn niet beter voorbereid moet worden op een toename van Airbnb-verhuur. 

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.