Volledig scherm
Foto uit 2010 van Tony Parker © AP

37-jarige Parker stopt met basketballen

Tony Parker stopt met basketballen. De viervoudig NBA-kampioen meldt dat maandag via Twitter. ‘’Het doet me veel om een punt achter mijn basketballoopbaan te zetten. Het was een geweldige reis. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik niet kunnen denken al deze momenten in de NBA en met het Franse nationale team mee te maken’', schrijft hij.

De 37-jarige Parker won al zijn titels in de NBA met de San Antonio Spurs, in 2003, 2005, 2007 en 2014. Hij kwam van 2001 tot 2018 tot 1198 wedstrijden voor de Spurs. Dit seizoen stond hij onder contract bij Charlotte Hornets.

Tim Duncan en Manu Ginobili, die ook een groot aandeel hadden in de successen van de Spurs en samen met Parker bekend stonden als ‘De Grote Drie’, stopten respectievelijk al in 2016 en 2018.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”