Herman Ram van de Dopingautoriteit.
Volledig scherm
Herman Ram van de Dopingautoriteit. © anp

Aantal dopingovertredingen in Nederland stabiel

De Dopingautoriteit heeft in 2019 vijftien dopingovertredingen in Nederland vastgesteld. In twaalf gevallen werden bij controles één of meerdere verboden stoffen in het lichaam aangetroffen, driemaal ging het om andere overtredingen van de dopingregels. 

Het aantal is gelijk aan het jaar ervoor, toen vrijwel net zo veel controles (3145 tegen 3140) werden uitgevoerd. De Dopingautoriteit presenteerde vandaag de cijfers en een toelichting. Elf keer werd aangifte gedaan bij een Nederlandse sportbond, in één geval bij de Commissie Naleving Dopingsancties. In één geval concludeerde de aanklager van het Instituut Sportrechtspraak dat er onvoldoende grond was voor het doen van aangifte, terwijl in twee gevallen de betrokkenen een sanctievoorstel accepteerden waardoor een tuchtprocedure niet nodig was. Krachtsporten voerden opnieuw de ranglijst aan met drie overtredingen.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.