Volledig scherm
Yvette Broch. © EPA

Abbingh en Broch verkozen in WK-sterrenteam

Lois Abbingh en Yvette Broch hebben op het WK in Duitsland een plek gekregen in het sterrenteam. Ze behoren daarmee tot de beste acht speelsters van het toernooi. Het Nederlands team behaalde brons.

Abbingh, goed voor in totaal 58 doelpunten, werd verkozen tot beste speelster in de linkeropbouw. Broch, die 32 keer scoorde, werd uitgeroepen tot de beste op de cirkel.
Nycke Groot, de spelmaker die op het EK van 2016 zelfs tot beste speelster van het toernooi werd gekozen, haalde het sterrenteam niet. De Noorse Stine Oftedal kreeg die titel.

Naast de twee Nederlandse handbalsters wordt het team gecompleteerd door drie Noorse en twee Franse handbalsters en een Zweedse. Noorwegen en Frankrijk spelen vanmiddag nog de finale van het WK.

  1. Volleybalsters schrijven geschiedenis met zege op VS in thriller
    Video

    Volleybal­sters schrijven geschiede­nis met zege op VS in thriller

    De mooiste wedstrijden zijn de wedstrijden met voldoende spanning. Aan die emotie geen gebrek tijdens het WK, vandaag in de Japanse volleybalhal. Nederland won in een thriller met 3-2 van Amerika. Het team van bondscoach Jamie Morrison herpakte zich op overtuigende wijze na een wedstrijd die in eerste instantie na twee sets al gespeeld leek. Daarmee is Nederland verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Een historische prestatie.