Volledig scherm
Anna Veith. © EPA

Anna Veith lijkt op tijd in olympische vorm

De Oostenrijkse skiester Anna Veith (voorheen Fenninger) heeft vandaag de tweede Super G in het Franse Val d'Isère gewonnen. 

Het was de eerste zege voor de 28-jarige Oostenrijkse na lang blessureleed aan haar beide knieën. Veith miste de afgelopen twee seizoenen grotendeels.

De Oostenrijkse regerend olympisch kampioene van Sotsji 2014 op de Super G ging als tweede van start in Val d'Isère, waar uit veiligheidsoverwegingen was besloten de afdaling te vervangen door een Super G. Veith zag haar concurrente Viktoria Rebensburg die als eerste vertrok, onderuit gaan en zette zelf daarna met 1.05,77 een tijd neer waar het hele veld zich op stukbeet. Tina Weirather werd tweede in 1.06,25. Het brons was voor de Italiaanse Sofia Goggia.

Quote

Mijn knie doet een beetje zeer.

Lindsey Vonn

De Amerikaanse Lindsey Vonn die zaterdag de Super G op haar naam had geschreven ging niet van start. De 33-jarige vedette gaf aan last van haar knie te hebben. ,,Helaas race ik vandaag niet. Mijn knie doet een beetje zeer, dus ik geef mijn lichaam rust", liet ze weten.

Een week geleden kreeg Vonn ineens ernstig last van haar rug tijdens de wereldbekerwedstrijd in St. Moritz. Met een week rust kon ze zaterdag weer van start gaan in Val d'Isère, waar ze prompt haar 78ste wereldbekerzege boekte.

Volledig scherm
Anna Veith. © AP