Adam Peaty na zijn gouden race op de 100 meter schoolslag in Tokio.
Volledig scherm
Adam Peaty na zijn gouden race op de 100 meter schoolslag in Tokio. © AFP

Arno Kamminga heeft alle begrip voor pauze rivaal Adam Peaty: ‘Logisch na gekke jaren’

Adam Peaty zwemt voorlopig geen wedstrijden. De drievoudig olympisch kampioen laat in een openhartig statement op sociale media weten te kampen met mentale problemen en daarom een pauze in lassen. De 28-jarige Brit won op de Spelen van Tokio onder meer goud op de 100 meter schoolslag door in een rechtstreeks duel de Nederlander Arno Kamminga (zilver) te verslaan.

 1. ‘Mooie TeamNL-terugreis’ vervangt ‘losersvlucht’ tijdens Olympische Spelen in Parijs

  ‘Mooie TeamNL-terugreis’ vervangt ‘losers­vlucht’ tijdens Olympische Spelen in Parijs

  Nederlandse sporters mogen na te zijn uitgekomen op de Spelen in Parijs nog even in het olympisch dorp blijven, maar niet tot het einde. Olympiërs die klaar zijn moeten twee nachten nadat hun laatste landgenoot in hun sport is uitgeschakeld weg uit het dorp, bevestigt een woordvoerster van NOC*NSF na berichtgeving van De Telegraaf. Zo wil de sportkoepel voor ‘iedereen dezelfde omstandigheden creëren’.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.