Volledig scherm
Manon Bakker uit Swifterbant won de nationale veldrit in Wierden © Roy Schriemer

Bakker wint veldrit in Wierden

Manon Bakker heeft een nationale veldrit op haar naam gebracht in Wierden. De renster uit Swifterbant had zondag eigenlijk van start moeten gaan in de wereldbekercross in Namen, maar werd enkele dagen voor de wedstrijd ziek. 

Als nawee daarvan kon ze in Wierden nog nauwelijks uit haar woorden komen bij gebrek aan stem, maar ze voelde zich fit genoeg om toch te rijden. 

,,Een wereldbeker is veel zwaarder en zeker het parcours in Namen valt niet mee. Daar had ik nu weinig te zoeken. Maar ik was fit genoeg voor een training, dus kon ik ook wel een nationale wedstrijd rijden. En dan viel het me nog niet mee om me juniore Femke Gerritse van het lijf te houden. Ik had hier met drie minuten voorsprong moeten winnen in normalen doen, maar de marge was net genoeg. Maar ik wist ook al dat ik niet in normalen doen was." 

Haar seizoen valt haar nog niet mee tot nog toe, ook afgezien van de verkoudheid. ,,Mijn benen raken snel verzuurd, ook als ik nog niet eens een grote inspanning gedaan heb. Ik heb het geprobeerd met rusten en met extra trainen, maar ik krijg het probleem niet boven water. De ene week gaat beter dan de andere, maar ik zou graag mijn vorm van vorig jaar hervinden" aldus de Nederlands kampioene bij de beloften-vrouwen.