Biljartlegende Jaspers voor 21ste (!) keer de sterkste bij NK driebanden

VideoIn de halve finales van het NK driebanden in Berlicum stonden louter Brabanders, de finale werd zelfs een West-Brabants onderonsje. De 20-voudig nationaal kampioen Dick Jaspers uit Sint-Willebrord nam het op tegen finale-debutant Barry van Beers uit Rijsbergen. 

Dick Jaspers is aan stoot, Barry van Beers kijkt toe.
Volledig scherm
Dick Jaspers is aan stoot, Barry van Beers kijkt toe. © BD

Van Beers ging de pauze in met een  voorsprong van 21-18 na 17 beurten. Kon hij dit volhouden tegen Dick Jaspers, die vorig jaar in de eindstrijd maar nipt won van Jean van Erp? De pauze deed Van Beers geen goed, zo bleek. In de eerste beurt na de hervatting trok de nummer 1 van de wereldranglijst de stand al gelijk: 21-21. Jaspers liep vlot uit naar 28-22 en Van Beers moest hard werken voor een carambole. Het werd 38-22 zelfs, na 24 beurten. De productie van Van Beers lag te lang stil om serieus om de titel te kunnen blijven strijden.  Jaspers maakte het karwei klinisch af: 40-22 in 25 beurten. 

De bronzen medailles waren voor de twee verliezend halvefinalisten, John Tijssens uit Tilburg en Harrie van de Ven uit Bergeijk. Vlak voor de NK-finale werd bekend dat het komende EK driebanden ook in Berlicum zal worden gehouden, van 1 tot en met 4 juli.  

Jaspers was niet helemaal tevreden over zijn niveau. ,,Ik sta aan de start van een zwaar jaar en ik weet dat ik niet altijd op mijn best kan zijn. Toch heb ik het gelukkig goed kunnen afmaken tegen John Tijssens en Barry van Beers op de finaledag, twee spelers die heel lastig kunnen zijn”, vertelde hij.

Het podium van het NK driebanden 2020.
Volledig scherm
Het podium van het NK driebanden 2020. © BD