Boete en schorsing voor vechtende Nurmagomedov en McGregor

De kooivechters Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov hebben flinke geldboetes en schorsingen gekregen voor de vechtpartij kort na afloop van het duel om de wereldtitel lichtgewicht. 

Volledig scherm
Conor McGregor na zijn uit de hand gelopen partij tegen Chabib Noermagomedov. © AP

De Rus Nurmagomedov moet een boete betalen van 500.000 dollar, omgerekend 438.000 euro, en mag negen maanden niet deelnemen aan kooigevechten. De Ier McGregor moet zes maanden toekijken en krijgt een boete van 50.000 dollar (43.800 euro) voor zijn aandeel in het incident.

De schorsingen gaan met terugwerkende kracht in vanaf 6 oktober 2018 toen het titelgevecht in de mixed martial arts plaatsvond. De schorsing van Nurmagomedov wordt met drie maanden verminderd als hij meedoet aan een anti-pestcampagne.

De Rus won het duel in Las Vegas maar was blijkbaar zo opgehitst door de aanhangers van McGregor, dat hij de kooi uit klom en met een vechter uit het het team van McGregor op de vuist ging. Een trainingspartner van Nurmagomedov klauterde vervolgens de kooi in en begon in te slaan op de aangeslagen McGregor. De Ier liet dat niet over zich heengaan en vocht terug.

Voorzitter van de vechtbond UFC, Dana White, zei enkele dagen na het duel dat Nurmagomedov zijn wereldtitel niet zal verliezen als de Rus een schorsing krijgt.

Volledig scherm
In Las Vegas werd het titelgevecht tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov in de vierde ronde beslist. Lichtgewichtkampioen Nurmagomedov bleek oppermachtig. Maar de meest besproken klappen werden ná het gevecht uitgedeeld. © Videostill