Volledig scherm
© AP

Bogaerts heeft met Red Sox eerste prijs al binnen

Honkballer Xander Bogaerts heeft de eerste prijs van het seizoen binnen met Boston Red Sox. De ploeg van manager Alex Cora verzekerde zich met winst op concurrent New York Yankees (11-6) van de titel in de oostelijke divisie van de American League. De afgelopen twee jaren waren de Red Sox ook al de beste in hun divisie.

,,Dit is mooi, maar we hebben nog niet gewonnen wat we willen winnen'', zei Mookie Betts, de uitblinker van de ploeg uit Boston. De Amerikaan noteerde vier honkslagen, waarmee hij vijf punten binnensloeg. Zelf liep Betts drie van de elf punten van de Red Sox binnen. Bogaerts, de Arubaanse korte stop van de ploeg, zorgde er in de zevende inning bij een stand van 6-6 met een opofferingsslag voor dat het verschil werd gemaakt. Bij de Yankees noteerde Didi Gregorius twee honkslagen, maar de international van Oranje kon niet voorkomen dat zijn ploeg in eigen stadion een pijnlijke nederlaag moest incasseren.

De Red Sox hebben ook de titel in de American League voor het grijpen. Bogaerts en zijn teamgenoten gaan in de play-offs voor niets minder dan de eindzege in de World Series.

  1. Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialisten als je toch wilt sporten in de hitte

    Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialis­ten als je toch wilt sporten in de hitte

    Het is dik boven de dertig graden, maar je hebt je voorgenomen toch te sporten. Want jouw voorbereiding op die grote wedstrijd mag geen vertraging oplopen, of je bent net begonnen met opbouwen van de conditie en je wilt niet nu al opgeven. Tenminste, zo voelt het. Zomaar wat mogelijke redenen om toch inspanning te gaan leveren in de hitte die deze dagen ons lans teistert. Maar is sporten wel verstandig in deze omstandigheden en als je dan toch besluit die hardloopschoenen aan te doen, wat moet je dan doen om je lichaam te beschermen?