Marit Bouwmeester op archiefbeeld.
Volledig scherm
Marit Bouwmeester op archiefbeeld. © ANP

Bouwmeester vijfde na dag één WK Laser Radial

Zeilster Marit Bouwmeester staat vijfde na de eerste dag van het wereldkampioenschap in de klasse Laser Radial in de baai van het Australische Melbourne. 

De olympisch kampioene in deze boot finishte in haar vloot als derde in de race. In de andere vloot eindigde Mirthe Akkerman als vierde, goed voor de zevende plaats in de tussenstand. De Française Marie Barrue en de Deense Anne-Marie Rindom delen als winnaressen van de races de koppositie.

Bouwmeester, die al drie keer de wereldtitel veroverde in de Laser Radial, kwam tevreden van het water. "Lekker dat het evenement is begonnen. Een derde plek gevaren, dus dat is prima en ik kijk uit naar de rest van de week. Het is een goede krachtmeting om te zien hoe we ervoor staan in het olympisch seizoen."

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.