Britt Eerland.
Volledig scherm
Britt Eerland. © EPA

Britt Eerland krijgt tijdelijk A-status van NOC*NSF

Tafeltennisster Britt Eerland heeft tijdelijk van sportkoepel NOC*NSF de A-status gekregen. ,,Yes, een lichtpuntje. Dit geeft hoop op meer", zo reageert ze op sociale media.

De maatregel betekent dat de sportster uit Schiedam, onlangs tweede op het hoog aangeschreven Europese Top 16-toernooi, in elk geval voor het komende halfjaar van inkomsten is verzekerd.

NOC*NSF wil niet concreet ingaan op het bericht. ,,Wij geven geen persoonsinfo", zegt een woordvoerder. ,,Wel kan ik zeggen dat we een aantal statussen hebben verleend en/of verlengd omdat er geen meetmomenten (sportprestaties) mogelijk zijn.”

Er zijn momenteel wereldwijd geen sportwedstrijden wegens de uitbraak van het coronavirus. Vanwege de daaropvolgende crisis werd Eerland ontslagen bij haar Duitse club. Ze hoopt zich nog individueel te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Als team slaagde Nederland daar niet in.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.