Volledig scherm
Steven van de Velde (voor) en Christiaan Varenhorst. © Getty Images

Brouwer/Meeuwsen zonder spelen naar laatste acht op EK

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich zonder te spelen geplaatst voor de kwartfinales op het EK beachvolleybal in Rusland. De Poolse tegenstanders Michal Bryl en Grzegorz Fijalek trokken zich terug vanwege een blessure.

Brouwer/Meeuwsen bereikte als groepswinnaar de achtste finales. Ze wonnen alle drie de groepsduels.

Het andere Nederlandse koppel bij de mannen, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, redde het niet in de achtste finales. Zij wonnen nog wel de eerste set van Ilja Lesjoekov en Konstantin Semjonov, maar moesten in de Russen toch hun meerderen erkennen: 14-21 21-13 15-12.

Vandaag was er nog een grote verrassing in Moskou. Het Russische duo Vjatsjeslav Krasilnikov/Oleg Stojanovski werd uitgeschakeld door de Oostenrijkers Martin Ermacora en Moritz Pristauz (21-13 21-19). De Russen werden dit jaar wereldkampioen en wonnen in de poulefase van Varenhorst en Van de Velde.

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.