Büchli gelooft in deelname aan Spelen

VideoVoor Matthijs Büchli eindigden de WK baanwielrennen vandaag vermoedelijk met een val in de strijd om de plaatsen 7 tot en met 12 op het onderdeel keirin. De titelverdediger had niet zijn dag op het Velodrom van Berlijn, maar concludeerde met een pijnlijke heup dat hij toch aan de eis voor deelname aan de Olympische Spelen had voldaan. 

,,We hebben op de teamsprint vormbehoud getoond en daarin heb ik met een persoonlijk record mijn bijdrage geleverd.”

De positie van Büchli is lastig. In ieder ander land zou hij naar de Olympische Spelen worden afgevaardigd als de nummer 2 op de keirin bij Rio 2016. Ook was hij tot donderdag regerend wereldkampioen op het sprintonderdeel. Maar wielerbond KNWU moet een wegrenner thuislaten om ruimte te maken voor Büchli, die Jeffrey Hoogland de strijd om een olympisch ticket zag winnen. ,,Ik heb er vertrouwen in. Ik kan me niet voorstellen dat ik straks thuis zit”, zei Büchli, die niet verwacht dat hij komend weekeinde nog in actie komt op de sprint.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.