Volledig scherm
© AP

Bucks hervatten NBA met winst op Pistons

Milwaukee Bucks heeft de NBA na een onderbreking van een week vanwege de All Star-wedstrijd hervat met een soepele overwinning. Vedette Giannis Antetokounmpo en zijn teamgenoten wonnen met 126-106 bij Detroit Pistons. De best presterende ploeg van dit seizoen was vlak voor de ‘break’ onderuit gegaan bij Indiana Pacers (118-111).

Antetokounmpo, die zondag met Team Giannis de All Star Game nipt verloor van het team van LeBron James, kwam tegen de Pistons tot 33 punten en 16 rebounds. De ploeg uit Milwaukee gaat aan kop in het oosten met 47 overwinningen tegenover slechts acht nederlagen.

Atlanta Hawks versloeg Miami Heat met 129-124, vooral dankzij 50 punten van de uitblinkende Trae Young. James Harden (29 punten) en Russell Westbrook (21) leidden Houston Rockets naar een royale zege op Golden State Warriors (135-105).

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.