John Beilein.
Volledig scherm
John Beilein. © AP

Cleveland Cavaliers ziet coach vertrekken: ‘Negen maanden alles gegeven’

De slechte prestaties van Cleveland Cavaliers in de NBA hebben geleid tot het vertrek van coach John Beilein. De 67-jarige Amerikaan was bezig aan zijn eerste seizoen bij de 'Cavs'. Zijn ploeg staat onderaan in de oostelijke divisie van de basketbalcompetitie, met slechts veertien overwinningen tegenover veertig nederlagen.

Beilein ondertekende vorig jaar een contract voor vijf seizoenen bij de Cavaliers. Hij werkte daarvoor geruime tijd bij universiteitsteams. ,,Ik heb negen maanden lang alles gegeven, maar ik heb na lang nadenken besloten dat het beter is als ik een stap terugdoe", aldus Beilein, die wel in een andere rol verdergaat bij de basketbalclub uit Cleveland. De Cavaliers veroverden in 2016 met LeBron James in de ploeg hun eerste NBA-titel en stonden in 2015, 2017 en 2018 in de finale. Na het vertrek van James naar Los Angeles Lakers viel de ploeg echter ver terug.

Cleveland Cavaliers is de tweede club dit seizoen die van coach wisselt. In december werd David Fizdale ontslagen bij New York Knicks.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.