Cleveland en Houston denderen door in NBA

VideoOp Cleveland Cavaliers en Houston Rockets staat deze weken geen maat in de NBA. Cleveland won tegen Utah Jazz voor de zeventiende keer in achttien duels in eigen huis (109-100) en onder leiding van James Harden was Houston te sterk voor Milwaukee Bucks (115-111).

Cleveland dreef weer eens op LeBron James. Met 29 punten, elf rebounds en tien assists liet de basketbalheld van de Cavaliers zijn zestigste triple-double (drie keer in de dubbele cijfers) van zijn carrière aantekenen. Het was zijn vijfde van het seizoen en zijn derde in de laatste vier duels.

De zege op Utah Jazz, dat door de absentie van Rudy Gobert (knieblessure) en Derrick Favors (oogkwetsuur) flink gehandicapt was, betekende bovendien al de elfde overwinning in successie in de eigen Quicken Loans Arena.

Cleveland boekte de 22e zege in het seizoen en blijft daarmee enigszins in het spoor van Boston Celtics. De Celtics wonnen met 102-93 bij de Memphis Grizzlies, ondanks dertig punten van de Spanjaard Marc Gasol voor de Grizzlies. Boston, met Kyrie Irving goed voor twintig punten, gaat in het oosten aan de leiding met 25 zeges.

James Harden leidde Houston met 31 punten langs Milwaukke Bucks (115-111). Het was al de dertiende zege op rij voor de Rockets. Dat is de langste reeks voor Houston sinds 2007-2008, toen ze tot een serie van 22 overwinningen kwamen.

Volledig scherm
LeBron James in duel met Utah Jazz-guard Donovan Mitchell. © Photo News