Volledig scherm
Jeffrey Herlings © Ray Archer/KTM

Comeback van Herlings gepland op 1 september in Bielstein

De internationale motorcrosswedstrijd vandaag in Mol kwam voor Jeffrey Herlings (24) te vroeg om zijn rentree te maken. De motorcrosser uit Oploo verwacht nu op 1 september zijn eerste wedstrijd te rijden na zijn voetbreuk, de ADAC Masters in het Duitse Bielstein.

Herlings brak op 16 juni tijdens de GP van Letland voor de 2e keer dit jaar zijn rechtervoet. De regerend wereldkampioen verspeelde daarmee zijn laatste theoretische kans op titelprolongatie. Voor de KTM-rijder uit Oploo resteert dit rampjaar nog een doel: het WK voor landenteams op 29 september op het TT Circuit van Assen. Dat is uitgerekend de baan waarop hij vorig jaar zijn wereldtitel in de MXGP-klasse veiligstelde.

Turkije en China

Herlings speelde met de gedachte om in Mol al zijn rentree te maken, maar zag daar alsnog vanaf. Tussen 1 september en de MX of Nations in Assen staan nog 2 GP's op de agenda, in Turkije en China. De dagzeges op de Keiheuvel in Mol gingen naar Glenn Coldenhoff (500cc) en Calvin Vlaanderen (MX2). 

Coldenhoff en Vlaanderen vormen waarschijnlijk met Herlings het Nederlands team voor de landenwedstrijd op het TT Circuit. Herlings zal dan nog wel moeten aantonen tegen die tijd wedstrijdfit te zijn. Het Nederlandse trio voor het landen-WK wordt volgende week dinsdag gepresenteerd op het Provinciehuis van Drenthe.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.