Volledig scherm
© REUTERS

Coronavirus voorlopig geen item bij WK baanwielrennen: ‘Normaal ook handgel’

Bij de Nederlandse baanploeg die actief is op de WK baanwielrennen in Berlijn zijn geen speciale maatregelen genomen vanwege het coronavirus dat zich meer en meer verspreidt. ,,Er zijn hier geen gevallen van besmetting bekend, dus onze eerste zorg is voorlopig hier goed te presteren”, zei Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de wielerbond KNWU.

In het rennerskwartier op het middenterrein van de wielerpiste staat desinfecterende handgel. ,,Maar die hebben we anders ook bij ons. Daar is verder niets bijzonders aan.” Veneberg verblijft met de Nederlandse delegatie in een hotel waar bijvoorbeeld ook de Chinezen en de Italianen slapen. ,,De Chinezen hebben zich buiten hun land voorbereid. Ik heb niet het idee dat onze sporters anders naar ze kijken of niet met ze in de lift stappen.”

,,Vanuit de bond is er contact met NOC*NSF, dat dagelijks bij het RIVM informeert”, vertelde Veneberg, die ook weet dat het inmiddels niet uitgesloten is dat de Olympische Spelen worden afgelast. ,,We houden er rekening mee, maar verder kun je er niets mee. De sporters hier volgen het nieuws wel maar zijn toch vooral met dit WK bezig. Nog steeds is hun opdracht hier goed te zijn en over vijf maanden in Tokio.”

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.