Volledig scherm
Skip Jaap van Dorp op archiefbeeld. © AP

Curlers maken nog volop kans op WK-ticket

De Nederlandse curlingploeg heeft bij het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland de voorlaatste groepswedstrijd gewonnen. Oranje versloeg koploper Zuid-Korea met 9-6. Daarmee herstelde het team van bondscoach Shari Leibbrandt zich van de voorgaande nederlaag tegen Polen (6-5).

De curlingmannen gingen tegen de nog ongeslagen Zuid-Koreanen na de eerste twee ends met 4-0 aan de leiding. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Daardoor maakt Nederland nog volop kans op een WK-ticket.

Skip Jaap van Dorp en zijn teamgenoten Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen moeten in de laatste groepswedstrijd directe concurrent Nieuw-Zeeland verslaan om zich te plaatsen voor de play-offs.

De nummers een en twee strijden woensdag om het eerste startbewijs voor het WK in Canada eind maart. De verliezer van die wedstrijd krijgt later op de dag een herkansing tegen de nummer drie van het klassement voor het tweede ticket. Voor het Nederlands team zou kwalificatie de derde WK-deelname op rij betekenen.