Stephen Curry in het tenue van Golden State Warriors.
Volledig scherm
Stephen Curry in het tenue van Golden State Warriors. © USA TODAY Sports

Curry moet vrezen voor einde seizoen na breuk in linkerhand

Voor de Amerikaanse topbasketballer Stephen Curry is het seizoen mogelijk al voorbij. De 31-jarige vedette van Golden State Warriors liep vorige week tijdens het NBA-duel met Phoenix Suns een breuk in zijn linkerhand op. Curry moest een operatie ondergaan en volgens Amerikaanse media is de schade groter dan in eerste instantie verwacht.

,,Een bron bij het team zegt dat de breuk erger was dan gedacht. Het is onwaarschijnlijk dat Curry dit seizoen nog kan spelen”, zegt Ric Bucher, een bekende Amerikaanse journalist die de NBA nauwgezet volgt.

De Warriors stonden de afgelopen vijf seizoenen steeds in de finale van de NBA. In 2015, 2017 en 2018 pakten Curry en zijn teamgenoten de titel, dit jaar moesten ze in de finale buigen voor Toronto Raptors. De ploeg uit Californië is slecht begonnen aan het seizoen. De Warriors verloren zes van de acht competitieduels. Coach Steve Kerr mist niet alleen Curry, maar ook de ‘All Stars’ Draymond Green en Klay Thompson. Die laatste komt dit seizoen niet in actie vanwege een zware knieblessure, opgelopen tijdens de NBA-finale van dit jaar.

Curry is tweevoudig MVP (meest waardevolle speler) van de NBA. De 31-jarige Amerikaan tekende in de vier duels die hij dit seizoen speelde voor gemiddeld 20 punten.

Stephen Curry.
Volledig scherm
Stephen Curry. © Getty Images
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.