Genzebe Dibaba (r) vorige maand op de 1500 meter in Zürich, links Sifan Hassan.
Volledig scherm
Genzebe Dibaba (r) vorige maand op de 1500 meter in Zürich, links Sifan Hassan. © AP

Dibaba valt voor WK weg als concurrente Hassan

De Ethiopische atlete Genzebe Dibaba heeft zich met een voetblessure afgemeld voor de WK atletiek in Doha. Ze zou uitkomen op de 1500 meter, de afstand waarop ze met 3.50,07 het wereldrecord in bezit heeft. Dibaba liep dit seizoen de tweede tijd van het jaar met 3.55,47 en gold als kandidate voor het goud in Qatar.

Er is één vrouw met een nog betere tijd dit jaar dan Dibaba op de 1500 meter en dat is Sifan Hassan. De Nederlandse troef scherpte haar Nederlands record aan tot 3.55,30 in de race over 1 Engelse mijl van 12 juli van dit jaar in Monaco, waarin ze het wereldrecord op die afstand verbeterde tot 4.12,33.

Het is nog onduidelijk of Hassan in Doha op de 1500 meter uitkomt. De afstand valt tijdens het toernooi nagenoeg samen met de 5000 meter. Op die langere afstand heeft Hassan zich ook geplaatst.

Genzebe Dibaba.
Volledig scherm
Genzebe Dibaba. © Getty Images for IAAF
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.