Robin Lindhout tijdens het olympisch kwalificatietoernooi tegen Montenegro. De Nederlandse waterpoloers zijn op jacht naar een startbewijs voor de Olympische Spelen.
Volledig scherm
Robin Lindhout tijdens het olympisch kwalificatietoernooi tegen Montenegro. De Nederlandse waterpoloers zijn op jacht naar een startbewijs voor de Olympische Spelen. © ANP

Dit zijn de tegenstanders van de waterpoloërs tijdens de EK-kwalificatie

De Nederlandse waterpolomannen nemen het begin volgend jaar in de kwalificatie voor het EK van 2022 op tegen Turkije, Oekraïne en Israël. Het laatstgenoemde land is gastheer voor het kwalificatietoernooi, dat van 17 tot en met 20 februari wordt gehouden.

  1. Na succesvol EK verdienen hoogspringers meer ondersteuning vanuit Papendal
    PREMIUM

    Na succesvol EK verdienen hoogsprin­gers meer ondersteu­ning vanuit Papendal

    Met drie keer goud, drie keer zilver en brons waren de EK indoor een groot succes voor de Nederlandse atletiekploeg. Maar waar Femke Bol en Lieke Klaver, de andere 400 meter-lopers en Nadine Visser een grote begeleidingsstaf tot hun beschikking hebben op Papendal, kwam het succes van hoogspringers Douwe Amels en Britt Weerman toch enigszins uit de lucht vallen. Zij verdienen nu extra aandacht en ondersteuning, erkent ook technisch directeur Vincent Kortbeek.