Vijf Nederlandse marathonlopers met een gedeelde olymische droom, van links naar rechts: Michel Butter, Khalid Choukoud, Frank Futselaar, Mohamed Ali en Bart van Nunen
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf Nederlandse marathonlopers met een gedeelde olymische droom, van links naar rechts: Michel Butter, Khalid Choukoud, Frank Futselaar, Mohamed Ali en Bart van Nunen © Hollandse Hoogte, BSR, ANP

Door krachten te bundelen meer kans op Tokio-ticket

Marathon RotterdamOp 5 april gaan bij de NN Marathon in Rotterdam liefst vijf Nederlandse lopers weg op het schema van de olympische limiet van 2.11.30. Voor hen zijn er twee tickets naar Tokio te verdienen. Michel Butter en Khalid Choukoud zijn de bekendste namen.

Door Pim Bijl

Alle vijf proefden nog nooit aan de Olympische Spelen. Voor twee van hen is dit normaal gesproken de laatste kans. Vier jaar geleden was er de teleurstelling. In regenachtig Amsterdam deed Michel Butter acht veelbesproken seconden te lang over zijn marathon om naar de Spelen van Rio de Janeiro te mogen, Khalid Choukoud bleef 34 seconden boven de limiet.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.