Volledig scherm
Houston Rockets-guard Eric Gordon met een vlammende dunk. © AP

Eric Gordon helpt Houston aan zege

Bij afwezigheid van James Harden en Russell Westbrook werd Eric Gordon de grote man bij Houston Rockets. In het topduel in de NBA met Utah Jazz kwam Gordon tot liefst 50 punten. Daarmee had hij een groot aandeel in de 126-117-overwinning.

Het was liefst 24 jaar geleden dat een andere Houston-speler dan Harden tot 50 punten kwam in een wedstrijden. Hakeem Olajuwon deed het in 1996. 'The Beard', zoals Hardens bijnaam luidt, lukte het de afgelopen jaren al 23 keer. Hij miste het duel vanwege een dijbeenblessure. Voor Houston was het de 29e zege van het seizoen (tegen 17 nederlagen). Daarmee staan de Rockets zesde in de Western Conference. Utah (32-14) zakte door het verlies van de tweede naar de vierde plaats.

In de Eastern Conference won Miami Heat met 113-92 van Orlando. Miami komt daardoor op de tweede plaats naast titelverdediger Toronto Raptors, op ruime afstand van de onbetwiste leider Milwaukee Bucks.

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.