Volledig scherm
Dorian van Rijsselberghe © Richard Langdon

Fitte Van Rijsselberghe is klaar voor generale repetitie voor WK

Dorian van Rijsselberghe verschijnt morgen toch aan de start van het olympische testevenement in Tokio, waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden. De windsurfer, tweevoudig olympisch kampioen, is net op tijd hersteld van zijn elleboogblessure.

,,Ik heb geen verwachtingen, want ik heb anderhalve maand niet kunnen varen. Nu ben ik weer pijnvrij en wil ik gewoon zo goed mogelijk varen. De focus ligt op het WK in september", zegt Van Rijsselberghe, die ruim twee maanden last had van de blessure aan zijn elleboog.

,,Ik had een tenniselleboog en dat terwijl ik niet eens tennis. De vorige trainingsperiode hier in Japan in juli heb ik daardoor weinig gedaan. Maar ik heb deze week voor het eerst in anderhalve maand weer gevaren. Pijnvrij, dus dat geeft de burger moed."

Van Rijsselberghe is in voorbereiding op het WK, van 22 tot en met 28 september in Italië. Toch wilde hij het testevenement niet overslaan. ,,Dit is de generale repetitie en als je daaraan mee kan doen, dan wil je erbij zijn."

Eerder vertelde Dorian van Rijsselberghe al dat hij wil stoppen als hij in Tokyo een gouden medaille wint:

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”