Volledig scherm
Shelly-Ann Fraser-Pryce. © AFP

Fraser-Pryce loopt 40 (!) jaar oud toernooirecord uit de boeken

Pan-Amerikaanse SpelenShelly-Ann Fraser-Pryce heeft bij de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima op de 200 meter een record uit 1979 verbeterd. 

De 32-jarige Jamaicaanse, tweevoudig olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene op de 100 meter, finishte in een tijd van 22,43 seconden. Daarmee was ze 0,02 seconde sneller dan het toernooirecord dat de Amerikaanse Evelyn Ashford veertig jaar geleden in Puerto Rico liep.

Fraser-Pryce bewees in Lima nog maar eens dat ze voor de WK in Doha, die eind september beginnen, een belangrijke medaillekandidate is op de sprintnummers. De rivale van Dafne Schippers, tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, won drie weken geleden nog de 100 meter bij de Diamond League in Londen. Fraser-Pryce was er lang tussenuit, onder meer doordat ze moeder werd.

Volledig scherm
Shelly-Ann Fraser-Pryce komt over de meet. © AP
  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.