Volledig scherm
De Sloveen Tim Gajser in actie. © BELGA

Gajser pakt wereldtitel, Coldenhoff wint Grand Prix van Italië

Motorcrosser Tim Gajser heeft voor de tweede keer de wereldtitel in de MXGP veroverd. De Sloveen werd vijfde in de eerste manche van de Grote Prijs van Italië. 

Met nog drie GP’s te gaan kan de motorcrosser niet meer bijgehaald worden. Gajser werd eerder wereldkampioen in de MXGP in 2016 en in 2015 in de MX2-klasse.

De Grote Prijs van Italië werd een prooi voor Glenn Coldenhoff. Het is de tweede keer voor de de 28-jarige Brabander dat hij een Grote Prijs in de MXGP op zijn naam schrijft. In 2015 deed hij dat in Letland. Op het circuit van Imola won Coldenhoff beide manches overtuigend. In de tweede manche bleef hij de kersverse wereldkampioen Gajser voor.

Volledig scherm
Van links naar rechts: Glenn Coldenhoff, Tim Gajser en Romain Febvre. © BELGA
  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.