Doelman Sam van der Ven.
Volledig scherm
Doelman Sam van der Ven. © ANP

Geblesseerde doelman Van der Ven mist OS-kwalificatieduels met Pakistan

Sam van der Ven maakt komend weekeinde geen deel uit van de Nederlandse hockeyselectie voor de olympische kwalificatiewedstrijden tegen Pakistan. De doelman van HGC is geblesseerd aan zijn lies. Bondscoach Max Caldas heeft Maurits Visser van Bloemendaal opgeroepen als vervanger.

Nederland en Pakistan spelen zaterdag en zondag tegen elkaar. Beide duels zijn in het Wagener Stadion in Amstelveen. De winnaar plaatst zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Oranje had zich al voor de Spelen kunnen kwalificeren door in augustus het Europees kampioenschap te winnen. Spanje was in de halve eindstrijd te sterk. De Nederlandse vrouwen wonnen het EK wel en zijn daarom al zeker van Tokio 2020.

Nederland en Pakistan stonden in december bij het WK in India ook tegenover elkaar. Oranje won toen met 5-1. Op de wereldranglijst neemt Pakistan, in 1994 voor het laatst wereldkampioen, de zeventiende plaats in. Nederland is derde.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.