Volledig scherm
Nadine Visser. © BSR Agency

Geen finale, wel WK atletiek voor Visser

Genoeg voor een plek in de finale was het niet, maar met de gelopen tijd op de 100 meter kwalificeerde Nadine Visser zich wel voor de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. 

Bij de Diamond League-wedstrijd in Londen klokte Visser in de series 12,95 seconden. Dat is drie honderdsten onder de tijd die vereist is om mee te mogen doen aan het WK in Doha. Met haar tijd blijft ze ruim anderhalve seconde onder haar best gelopen tijd op deze discipline: 11,34 seconden, gelopen in Lausanne. 

Landgenote Jamille Samuel liep zaterdag de 200 meter. De Nederlandse sprintster, die al aan de WK-limiet voldeed, snelde naar een tijd van 22,94 seconden, goed voor de vijfde plek. De Jamaicaanse Elaine Thompson was met 22,13 veruit de snelste.

Schippers

Zondag komt Dafne Schippers in actie. De Utrechtse loopt dan de 100 meter. Ook de Nederlandse estafetteploeg doet mee in Londen, waarvoor de 4x100 meter op het programma staat. De estafettelopers hebben eveneens al een ticket binnen voor de WK, dat van 27 september tot en met 6 oktober gehouden in Doha.