Grol: Hoop dat blessure meevalt

Judoka Henk Grol stapte bij de Europese kampioenschappen in Minsk van de mat met een bronzen medaille en een vermoedelijke spierblessure. “Ik hoop dat het allemaal meevalt”, zei hij daarover. 

Zijn volgende doel is het wereldkampioenschap, over een kleine twee maanden in Tokio. ,,Ik ga ervan uit dat ik erbij ben.”

Grol genoot van brons, zijn achtste medaille op een EK. ,,Vroeger was voor mij goud het enige dat telde. In de tijd dat ik nog judo wil ik nu ook genieten van een dag als deze. Dat heb ik gedaan. Ik heb zeer goede partijen afgeleverd en ben heel dicht bij de finale geweest. Ik ben ook steeds heel rustig gebleven. Met brons ben ik heel blij. Het was mooi.”

Volledig scherm
© AFP
  1. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”