Lewis Hamilton (l) ging in Berlijn wel op de foto met Siya Kolisi, aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam.
Volledig scherm
Lewis Hamilton (l) ging in Berlijn wel op de foto met Siya Kolisi, aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam. © Getty Images for Laureus

Hamilton mist Messi in Berlijn: ‘Ik wil graag op de foto met hem’

Lewis Hamilton heeft in Berlijn zijn grote bewondering uitgesproken voor Lionel Messi. ,,Ik ben een groot fan van hem. Hij heeft een ongelooflijke carrière en vormt een grote inspiratiebron”, liet de zesvoudige wereldkampioen in de Formule 1 weten.

De twee grootheden werden in de Duitse hoofdstad tijdens het gala van de Laureus World Sports Awards tot sportman van het jaar uitgeroepen. Hamilton nam de zogenoemde Oscar van de sport zelf in ontvangst, maar Messi ontbrak op de feestelijke avond. De 35-jarige Brit, winnaar van 84 races in de Formule 1, reageerde teleurgesteld op de absentie van de Argentijnse stervoetballer.

,,Ik was graag met hem op de foto gegaan. Ik wil hem al heel lang een keer ontmoeten, maar tot dusver is het er nog niet van gekomen. Hopelijk lukt het ooit nog een keer.”

Ook een kiekje met de Duitse basketballegende Dirk Nowitzki zat er nog wel in voor de zesvoudig wereldkampioen.
Volledig scherm
Ook een kiekje met de Duitse basketballegende Dirk Nowitzki zat er nog wel in voor de zesvoudig wereldkampioen. © Getty Images for Laureus
 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.