Volledig scherm
PREMIUM
Gerrie Eijlers, handbalkeeper, geboren en getogen in Volendam. © Marlies Wessels

Handbalkeeper Eijlers: ‘Heel veel mensen hebben verdriet gehad. Ik heb geluk gehad’

Laatste EK-kansDe handen van Gerrie Eijlers (39) vertellen zijn levensverhaal. Ze brachten de doelman uit Volendam naar de handbaltop, maar herinneren hem ook voor altijd aan de cafébrand van 2001. In aanloop naar de twee laatste kwalificatieduels van Oranje vertelt Eijlers over de EK-missie, zijn profcarrière en die bewuste nieuwjaarsnacht.

Door Lisette van der Geest

Voor Gerrie ­Eijlers is er weinig zo leuk als handbal. Het teamgevoel, het met z’n allen vechten. Laten zien dat je beter bent dan anderen. En het mooiste is de concurrenten bang maken zodat ze nog slechter gaan spelen, vertelt hij met een grijns. Als keeper is hij sowieso bevoorrecht: je speelt individueel én in een team. ,,Het beste van twee werelden.”

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”