Hassan loopt Nederlands record op 1500 meter

VideoSifan Hassan heeft bij de Diamond League-wedstrijd in Rabat indruk gemaakt op de 1500 meter. De atlete zette een tijd neer van 3.55,93 en eindigde daarmee als tweede. Genzebe Dibaba uit Ethiopië won in 3.55,47.

De tijd van Hassan betekende een persoonlijk record en ook een Nederlands record. Tot zondag had Hassan 3.56,05 als beste tijd achter haar naam staan. Die tijd noteerde ze vier jaar geleden.

Hassan richt zich met het oog op de wereldkampioenschappen in september in Doha op de langere afstanden. Vorige week probeerde ze nog het Europese record op de 5000 meter te verbreken tijdens de FBK Games. Hassan liep een tijd van 14.38,54, terwijl ze harder moest dan het record van 14.22,34 dat ze zelf vorig jaar in Rabat had gevestigd.

Volledig scherm
Sifan Hassan, archieffoto. © EPA
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”