Hockeyers Oranje boeken cruciale Pro League-zege bij wereldkampioen België

De hockeyers van Oranje hebben in de FIH Pro League een cruciale overwinning geboekt. Bjorn Kellerman was de grote man tijdens de 0-4 zege op visite bij wereldkampioen België.

Het duel in Antwerpen was vooral voor Nederland van groot belang. De ploeg van bondscoach Max Caldas moet nog vol aan de bak om bij de eerste vier te eindigen in de Pro League, om zich daarmee te plaatsen voor het finaleweekend in Amsterdam. Tot zaterdag waren er nog vijf duels te spelen en stond Oranje op de zesde plek.

Na twee kwarten stond het vanmiddag nog altijd 0-0, maar beide ploegen kregen één grote kans. Namens Oranje was Bjorn Kellerman al heel vroeg levensgevaarlijk, maar hij sloeg  de bal voorlangs. Aan de andere kant had Nederland geluk dat keeper Sam van de Ven met een wereldsave de reddende engel was.

Kort na de start van het derde kwart was het wél raak voor Oranje. Diede van Puffelen gaf de bal fraai breed op Kellerman, die al glijdend de 0-1 binnenwerkte. In het vierde kwart maakte Nederland het karwei vervolgens af. Na een passje van Bob de Voogd wipte Kellerman de bal voor zichzelf op, waarna hij (via een Belgische voet) de 0-2 tegen de plank sloeg. 

Omdat de Belgen hun keeper wisselden voor een veldspeler om zo een overwicht te krijgen, konden De Voogd en Jeroen Hertzberger (op aangeven van Kellerman) in de slotfase de 0-3 en 0-4 in het lege doel tikken. Zo versloeg Oranje dit keer de ploeg waarvan het in december 2018 nog de WK-finale verloor. Zondag treffen beide landen elkaar wederom, dan in Den Bosch.

Volledig scherm
© ANP
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”