Hockeyers verslaan Argentinië via shoot-outs

De Nederlandse hockeyers hebben olympisch kampioen Argentinië verslagen in de Pro League. De ploeg van manager Max Caldas gaf in Buenos Aires twee keer een voorsprong uit handen (2-2), maar zegevierde alsnog via shoot-outs: 3-1. Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman en Jonas de Geus kwamen allemaal tot scoren, keeper Pirmin Blaak hield drie Argentijnen van scoren af.

Drie van de vier doelpunten vielen in het eerste kwart. Oranje kwam na vijf minuten op voorsprong via Mirco Pruyser en vrijwel direct na de gelijkmaker van Lucas Martinez bracht Billy Bakker de ploeg van Caldas opnieuw aan de leiding. Nadat in het derde kwart de 1-3 van Mink van der Weerden uit een strafcorner was afgekeurd, trok Jose Tolini de stand gelijk. De Argentijn passeerde Blaak uit een strafcorner.

Oranje begon het tweede seizoen van de Pro League met twee nederlagen tegen India, waarvan de tweede wel via shoot-outs. De hockeyers wonnen daarna twee keer bij Spanje (4-3 en 4-2). De mannen spelen zondag nog een keer tegen Argentinië in Buenos Aires , waar ook de Nederlandse vrouwen dit weekeinde twee keer in actie komen.

Max Caldas.
Volledig scherm
Max Caldas. © ANP
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.