Hockeysters Amsterdam winnen Europa Cup voor het eerst sinds 1992

VideoDe hockeysters van Amsterdam hebben met veel machtsvertoon de Europa Cup gewonnen. Ze waren in de eindstrijd veel sterk voor het Spaanse Real Sociedad: 7-0.

Marijn Veen scoorde driemaal en Eva de Goede benutte twee strafcorners. Kelly Jonker en Yasmin Geerlings maakten de overige doelpunten in het Wagenerstadion van Amstelveen.

Amsterdam bereikte de finale door een overwinning op Den Bosch (1-0), dat voor het eerst in 21 jaar de eindstrijd miste. Den Bosch verloor maandag ook de strijd om de derde plaats van het Duitse Alster: 2-1.

Den Bosch won de vorige drie edities van de Europa Cup. Amsterdam won de Europa Cup tussen 1975 en 1992 al twaalf keer, maar de laatste zege was dus alweer 27 jaar geleden. 

Interview met captain Eva de Goede na de finale

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Kelly Jonker juicht nadat ze de 3-0 heeft gemaakt. © ANP
Volledig scherm
Vreugde bij Amsterdam-captain Eva de Goede. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
De jarige Maria Verschoor in actie. © BSR Agency
  1. Freestyle is een manier van leven voor Apeldoornse Jasmijn Janssen (20)
    PREMIUM
    video

    Freestyle is een manier van leven voor Apeldoorn­se Jasmijn Janssen (20)

    Hup, een handstand op de grove stenen van de weg naast haar ouderlijk huis. De bal geklemd tussen hamstring en kuit en met een soepele beweging gooit ze de bal omhoog. Die komt neer op haar voetzool en ligt stil. Voor een paar seconden. De glimlach is groot. ,,Hier wil ik de beste van de wereld in worden”, zegt Jasmijn Janssen (20), freestyle-voetbalkunstenaar uit Apeldoorn, net terug van het EK in Boedapest.