Honkballer Suzuki zorgt voor ophef met steun voor Trump

videoKurt Suzuki heeft het verbruid bij een groot deel van de aanhang van de Washington Nationals. De catcher van de winnaar van de World Series zorgde bij de huldiging op het Witte Huis in heel Amerika voor ophef met een steunbetuiging aan president Donald Trump.

President Donald Trump knuffelt Nationals-speler Kurt Suzuki die een pet met ‘Make America Great Again’ heeft opgezet.
Volledig scherm
President Donald Trump knuffelt Nationals-speler Kurt Suzuki die een pet met ‘Make America Great Again’ heeft opgezet. © AFP

Suzuki, een geboren Amerikaan met Japanse roots, droeg op het bordes in Washington een pet met ‘Make American Great Again’, de slogan van Trump. De president was aangenaam verrast door die actie en gaf de 36-jarige catcher voor een miljoenenpubliek een spontane knuffel.

De Trump-fans vonden het ‘politieke statement’ fantastisch. Maar lang niet iedereen was blij met Suzuki, die na afloop zelf verklaarde dat hij de pet alleen maar voor de lol op zijn hoofd had gezet. Trump is in Washington, waar de aanhang van de Republikeinen in de minderheid is, niet erg populair. Dat bleek vorige maand tijdens zijn bezoek aan wedstrijd vijf van de World Series. Toen hij in beeld kwam op het grote scherm in het stadion werd hij massaal uitgejouwd door de supporters van de Nationals.

De honkballers van de club hebben kennelijk minder moeite met de president. Zo kreeg Trump ook een shirt overhandigd van Nationals-icoon Ryan Zimmerman.

Ryan Zimmerman geeft president Trump een shirt met zijn naam erop.
Volledig scherm
Ryan Zimmerman geeft president Trump een shirt met zijn naam erop. © Getty Images

Overigens waren niet alle kampioenen van de partij bij de huldiging. Tien spelers ontbraken op het feest in Washington. Onder anderen sterspeler Anthony Rendon, Victor Robles en Sean Doolittle schitterden door afwezigheid. Van laatstgenoemde is bekend dat hij dat om prinicipiële redenen deed.