Evert-Jan ‘t Hoen op archiefbeeld.
Volledig scherm
Evert-Jan ‘t Hoen op archiefbeeld. © HSF/Henk Seppen

Honkballers dankzij zege op Spanje naar EK-finale

De Nederlandse honkballers hebben vrijdag op het Europees kampioenschap de finale bereikt. Dat deed het Koninkrijksteam door in de halve eindstrijd met klein verschil te winnen van Spanje, 9-8. 

 1. Niet naar Tokio, wel Europees kampioen en dan weer niet naar het WK: baanwielrenster Kyra Lamberink zit gevangen in een achtbaan van emoties
  PREMIUM
  MENS EN SPORT

  Niet naar Tokio, wel Europees kampioen en dan weer niet naar het WK: baanwiel­ren­ster Kyra Lamberink zit gevangen in een achtbaan van emoties

  Ze keek donderdagmorgen, vlak voor ze naar de wielerbaan in het Apeldoornse Omnisport ging, nog even naar de kersverse, blauwe kampioenstrui van het Europees kampioenschap. Baanwielrenster Kyra Lamberink (25), die net te horen kreeg dat ze niet naar het WK mag volgende week, realiseerde zich ineens dat ze niet moest vergeten te genieten van deze titel. ,,Door alles er omheen, vergat ik bijna hoe mooi dat goud was.”
 2. Jolanda’s zoon Mitchel excelleert op de BMX: ‘De adrenaline is toch anders, dan wanneer je voetbal staat te kijken’
  PREMIUM
  VIDEO

  Jolanda’s zoon Mitchel excelleert op de BMX: ‘De adrenaline is toch anders, dan wanneer je voetbal staat te kijken’

  Na jaren waarin het steeds nét niet was, zag Jolanda Schotman uit Wesepe haar zoon Mitchel dit seizoen gloriëren. Op zijn crossfiets bestormde hij in razende vaart de (inter)nationale BMX-top. Hij werd Nederlands kampioen, tweede op het EK en reed de WK-finale. ,,Hij is er altijd in blijven geloven en heeft steeds keihard gewerkt. Fantastisch dat het zich nu een keer uitbetaalt.”