Dwayne Kemp.
Volledig scherm
Dwayne Kemp. © ANP

Honkballers na grote zege op België naar halve finale EK

Plaatsing voor OKTDe Nederlandse honkballers hebben op de Europese titelstrijd in Bonn de halve finales bereikt. Het Koninkrijksteam van bondscoach Evert-Jan ‘t Hoen deed dat door België in vijf innings met duidelijk verschil te verslaan: 17-2. Dat gebeurde mede door acht homeruns.

Oranje heeft zich daardoor ook geplaatst voor het olympisch kwalificatietoernooi, later deze maand in Italië. Daarvoor was in Duitsland een plaats bij de eerste vijf noodzakelijk.

Verrassend was dat de Belgen al snel een voorsprong van 2-0 namen. Die verdween toen derde slagman van Oranje Curt Smith in de gelijkmakende slagbeurt met zijn homerun voor drie punten zorgde. Voor de derde keer in vier wedstrijden werden er vervolgens in een spanne van vier slagmensen drie homeruns geslagen. Ademar Rifaela, al weer zijn zesde van het toernooi, en Hendrik Clementina sloegen in de eerste inning ook een homerun.

Naast de drie homeruns in de eerste inning sloegen ook Kalian Sams, Calten Daal, Roger Bernadina, nogmaals Hendrik Clementina en invaller Dashenko Ricardo de bal over de hekken.