Gianison Boekhoudt in actie tegen Cuba tijdens het World Port Tournament.
Volledig scherm
Gianison Boekhoudt in actie tegen Cuba tijdens het World Port Tournament. © ANP

Honkballers na vierde plek weer tegen VS

De Nederlandse honkballers zijn in de groepsfase van het World Port Tournament in Rotterdam op de vierde plaats geëindigd. Oranje speelt daardoor donderdagavond weer tegen de Verenigde Staten. 

Amerika eindigde na vier pouleduels op een derde plek. Tegen de VS heeft het Nederlands team nog iets goed te maken na de 0-5 nederlaag afgelopen zaterdag. Taiwan, dat woensdag Japan met 4-2 versloeg, eindigde als eerste in de poule. Curaçao, dat Team USA met 20-2 verpulverde, werd tweede.  

De nummer één en twee spelen donderdag eveneens tegen elkaar. De verliezer speelt vrijdag tegen nummer vijf Japan.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.