Edoardo Molinari moet, net als zijn landgenoot Lorenzo Gagli, de Oman Open laten schieten omdat hij in quarantaine is geplaatst.
Volledig scherm
Edoardo Molinari moet, net als zijn landgenoot Lorenzo Gagli, de Oman Open laten schieten omdat hij in quarantaine is geplaatst. © AP

Italiaanse golfers niet besmet met virus en mogen toch starten bij Oman Open

De Italiaanse golfers Lorenzo Gagli en Edoardo Molinari mogen toch meedoen aan de Oman Open. De twee waren in eerste instantie in quarantaine geplaatst uit vrees voor een besmetting met het coronavirus.

De 34-jarige Gagli komt uit Florence, de 39-jarige Molinari uit Turijn, twee steden in het door het nieuwe virus getroffen noorden van Italië. Gagli had recent een griepje, Molinari, de oudere broer van voormalig British Open-winnaar Francesco Molinari, is zijn kamergenoot in Oman.

Vanmorgen werd bekend dat de resultaten van een medische test negatief waren, waardoor de twee toch de baan op mochten. ,,Vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden zullen Gagli en Molinari alsnog aan het deelnemersveld worden toegevoegd”, meldt de organisatie.

,,We hebben te maken met een globaal probleem, waarin we alle richtlijnen opvolgen en zoveel mogelijk preventieve maatregelen zullen nemen”, meldt Keith Pelley namens de Europese Tour. ,,Alle beslissingen worden genomen met het oog op de algemene publieke gezondheid.”

De Oman Open in Muscat is vandaag begonnen en duurt tot en met zondag. Namens Nederland komen Joost Luiten (winnaar in 2018), Lars van Meijel, Darius van Driel en Wil Besseling er in actie.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.