Volledig scherm
De Jamaicaanse Elaine Thompson. © EPA

Jamaica met maar liefst 55 atleten naar WK

Het gerenommeerde atletiekland Jamaica vaardigt 55 atleten af naar de WK in Doha, die eind deze maand van start gaan. Drievoudig wereldkampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce en tweevoudig olympisch kampioene Elaine Thompson behoren tot de blikvangers. Zij zijn van plan om in Qatar voor hun medaillekansen te gaan op de 100 en 200 meter en op de sprintestafette. Dafne Schippers is een van hun concurrenten.

Sprintster Briana Williams is wel opgenomen in de WK-selectie, maar is nog niet zeker van deelname. De tweevoudig wereldkampioene onder 20 jaar is in afwachting van de uitkomst van een hoorzitting vanwege een positieve dopingtest. Pas een paar dagen voor het begin van de WK valt een uitspraak te verwachten. Jonielle Smith is als reserve aangewezen.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.