Volledig scherm
Michael Korrel © EPA

Korrel en Savelkouls pakken goud op World Masters

Michael Korrel heeft op de World Judo Masters in Qingdao de titel veroverd in de klasse tot 100 kilogram. Ook Tessie Savelkouls stapte winnend van de tatami na de finale in de klasse boven 78 kilogram.

De spannende partij tegen Aaron Wolf moest worden beslist in de golden score, nadat de judoka's in de reguliere tijd twee straffen hadden gekregen. Daarin pakte Korrel met waza-ari de zege. De Nederlandse judoka had in de voorronden de Zweed Joakim Dvarby verslagen met ippon, dat lukte ook in de halve eindstrijd tegen Georgiër Varlam Liparteliani en tegen Otgonbaatar Lkhagvasuren uit Mongolië. 

Savelkouls

Volledig scherm
Tessie Savelkouls © AFP

Judoka Tessie Savelkouls heeft de titel veroverd in de klasse boven 78 kilogram. In de finale versloeg de 27-jarige judoka Irina Kindzerska uit Azerbeidzjan met waza-ari. Savelkouls is de derde Nederlandse judoka die goud pakte op de World Judo Masters naast Polling (-70 kg) en dus Korrel.

Savelkouls had op weg naar de finale de Bosnische Larisa Ceric, de Française Julia Tolofua en Jelyzaveta Kalanina uit Oekraïne verslagen. In de halve finale klopte ze de Chinese Shiyan Xu met ippon. In de finale was ze duidelijk sterker dan haar opponente uit Azerbeidzjan, maar kwam de score pas in de extra tijd.

Brons Grol

Henk Grol heeft in de klasse boven 100 kilogram brons veroverd. Grol won zijn partij met ippon van de Braziliaan David Moura met een schouderworp. Roy Meyer sneuvelde in de herkansingen tegen de Japanner Kokoro Kageura.

Wereldkampioen Noël van ‘t End en Jesper Smink werden in de klasse tot 90 kilogram in respectievelijk de derde en tweede ronde uitgeschakeld.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.