Volledig scherm
© Photo News

Kromowidjojo grijpt naast zesde Europese titel

Op de vijftig meter vrije slag tikte Ranomi Kromowidjojo als tweede aan op een honderdste van Sarah Sjöström. Zo greep de Nederlandse net naast haar zesde Europese titel deze week.

De Nederlandse zwemster leek in Kopenhagen op weg naar de zege, maar haar Zweedse rivale  Sjöström tikte één honderdste van een seconde eerder aan: 23,30 om 23,31 seconden. Femke Heemskerk eindigde als vierde (23,82), achter de Deense olympisch kampioene Pernille Blume: 23,49.

Kromowidjojo behaalde vrijdag wel de Europese titel op de 100 meter vrije slag. Sjöström moest toen met zilver genoegen nemen. ,,Vijf keer goud, ik had er graag een zesde aan toegevoegd', aldus Kromowidjojo na afloop van haar race tegen de NOS. Eerder won de drievoudig olympisch kampioene, naast de 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag, de 50 meter wisselslag en de 4x50 meter vrije slag met het gemengde estafetteteam en de 4x50 meter vrije slag met de estafettezwemsters. ,,Ik had geen idee hoe ik lag. Op de 50 meter let je toch vooral op jezelf en blijf je zo lang mogelijk onder water. Het was een goede tijd, maar Sarah was net wat beter.''

  1. Volleybalsters schrijven geschiedenis met zege op VS in thriller
    Video

    Volleybal­sters schrijven geschiede­nis met zege op VS in thriller

    De mooiste wedstrijden zijn de wedstrijden met voldoende spanning. Aan die emotie geen gebrek tijdens het WK, vandaag in de Japanse volleybalhal. Nederland won in een thriller met 3-2 van Amerika. Het team van bondscoach Jamie Morrison herpakte zich op overtuigende wijze na een wedstrijd die in eerste instantie na twee sets al gespeeld leek. Daarmee is Nederland verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Een historische prestatie.