Nouchka Fontijn.
Volledig scherm
Nouchka Fontijn. © AFP

Lacruz en Fontijn doen sportieve plicht bij NK boksen

Enrico Lacruz en Nouchka Fontijn hebben bij de NK boksen in Rotterdam hun olympische status waargemaakt. Beiden kroonden zich tot Nederlands kampioen. Lacruz (-64 kg) versloeg in de finale Ferenc Soepboer. 

Fontijn (-75 kg) was in een zogenoemde prestatiepartij te sterk voor Davina Michel uit Frankrijk. Chelsey Heijnen werd in haar partij tegen de Française Fanny Galle eveneens kampioenswaardig bevonden.

Max van der Pas, lid van de kernploeg van de Nederlands boksbond, moest in de klasse tot 75 kilogram zijn meerdere erkennen in Zekaria Elhaj. Roy Korving (-91 kg) pakte de titel ten koste van Kilat Hallie. Bij de superzwaargewichten (+91) zegevierde Stanley Koemans over Donovan Vroom.

Veelvoudig kampioen Peter Müllenberg, die bij Rio 2016 eveneens in actie kwam, moest de NK laten schieten wegens ziekte. In zijn klasse behaalde Artjom Kasparian de Nederlandse titel.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.