Lavreysen volgt Büchli op als wereldkampioen keirin

VIDEOHarrie Lavreysen heeft bij de WK baanwielrennen goud veroverd op het onderdeel keirin. Op de piste van het Velodrom van Berlijn reed hij met nog twee ronden te gaan en werd de 22-jarige renner niet meer ingehaald.

Lavreysen hield in de finale de Japanner Yuta Wakimoto en de Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang achter zich. Voor Lavreysen is het al zijn tweede gouden medaille dit WK. Woensdag veroverde hij met de teamsprinters voor het derde jaar op rij de wereldtitel. Dat deden ze in een nieuw wereldrecord. Vorig jaar kroonde Lavreysen zich tot Europees kampioen op het onderdeel keirin.

Lavreysen volgt met zijn overwinning Matthijs Büchli op. Büchli kende een teleurstellend keirintoernooi en strandde al in de halve finale. Ook Jeffrey Hoogland slaagde er niet in om de bij de beste zes te eindigen. In de strijd om de plaatsen 7 tot en met 12 finishte Hoogland als eerste. Büchli kwam daarin ten val, maar kon wel op eigen kracht de baan verlaten. 

Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© ANP
  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.