LeBron James (l) in actie tegen de Brooklyn Nets.
Volledig scherm
LeBron James (l) in actie tegen de Brooklyn Nets. © Getty Images

LeBron James leidt Lakers langs Brooklyn Nets

NBALeBron James heeft de Los Angeles Lakers met zijn 91ste triple-double, oftewel minimaal tien punten, tien rebounds én tien assists, langs de Brooklyn Nets geleid. Het werd in New York 128-113 voor de Lakers.

‘King’ James kwam tot 27 punten, 12 rebounds en 10 assists. Daarmee droeg hij bij aan de twaalfde zege in veertien duels. De Lakers zijn koploper in de Western Conference met een winstpercentage van 80 procent.

Met nog vier minuten te gaan kreeg James een staande ovatie van veel toeschouwers, waaronder ook voormalig president Bill Clinton. De Lakers leidden op dat moment met 23 punten verschil.

James kroop met zijn 27 punten weer iets dichter naar Kobe Bryant toe op de ‘all-time scoring list’ van de NBA. Nummer 3 Bryant heeft nog een voorsprong van 17 punten op de nummer 4: 33643 om 33626 punten. De Lakers komen zaterdag weer in actie.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.