Leonard met Clippers te sterk voor Raptors

videoKawhi Leonard was vannacht met de LA Clippers te sterk voor zijn oude ploeg Toronto Raptors. De regerend kampioen verloor in Californië met 98-88.

Leonard, de man die de Raptors dit jaar aan de eerste NBA-titel hielp, werd het door zijn voormalige ploeggenoten niet makkelijk gemaakt. Verder dan 12 punten kwam hij niet. Wel was hij goed voor 11 rebounds, 9 assits en 3 steals, maar daar stonden ook 9 turnovers tegenover. Lou Williams was met 21 punten topscorer namens de thuisploeg.

Volledig scherm
Kawhi Leonard (m) had het niet makkelijk tegen zijn oude ploeg. © AP

De  Boston Celtics boekten hun achtste overwinning op rij. De ploeg verstevigde met de zege van 116-106 op Dallas Mavericks de eerste positie in de oostelijke divisie.

Kemba Walker was topschutter bij de Celtics met 29 punten. Hij wierp er acht 3-punters in. Jaylen Brown maakte 25 punten en pakte 11 rebounds. Boston miste wel forward Gordon Hayward, die zes weken buitenspel staat met een breuk in zijn linkerhand. Luka Doncic was de uitblinker bij de ploeg uit Dallas met 34 punten.

Volledig scherm
Jaylen Brown. © Getty Images
  1. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”